Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.05.2013 20:01 - Доктор Рат - победител на рака?
Автор: niki99 Категория: Новини   
Прочетен: 4237 Коментари: 1 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                                                    Доктор Рат - победител на рака?

    Все още не е Нобелов лауреат, макар че отдавна трябваше да има тази награда. Близък сътрудник и последовател е на два пъти Нобеловия лауреат Лайнус Полинг, ученият, класиран на второ място след Айнщайн по общочовешки принос  на живот и дело. Матеус Рат продължи  изследванията на своя учител Полинг и  добави най-новите, сензационни открития за борбата с рака и сърдечно-съдовите заболявания. Хиляди хора по света знаят, че ако бяха последвани неговите практически съвети, човечеството  от едно десетилетие щеше да запише двете най-смъртоносни диагнози в  категорията  на победените  опасности.
     На 29 ноември,2002 година Матеус Рат произнесе своята прочута лекция „Ракът може да бъде победен”  в Ню Йорк, в университета „Станфорд”.За  съжаление, светът прие много по-дълбоко неговото предупреждение към американския президент за безмислената  война с Ирак, отколкото онова съществено ядро на лекцията, в което той синтезира работата на целия си екип по  борбата и може би победата!!- над рака.
    Смятам, че тази първа част от прочутата лекция трябва да се намира  и в нашия сайт- защото тя показва нагледно, че даже и когато някой от нас чуе съдбоносното  „Повече няма никакви възможности...”, все пак има  и други ,много надеждни, клинично доказани и  достоверни пътища за надмогване над смъртоносните злокачествени клетки. А сега думите на д-р Рат :

                          Р А К Ъ Т    М О Ж Е   Д А   Б Ъ Д Е    П О Б Е Д Е Н !

        Ние сме се събрали днес, защото идеите, които отстоявам и научните открития, които имам честта да извърша, не намират необходимия отклик у тези, които определят  здравноопазващите стратегии. Иначе вие щяхте да научите за този научен пробив от Дан Ризер, или от сутрешните новини, или може би щяхте да прочетете за тях в „Ню Йорк таймс”. Или, най-доброто от всичко това- щяхте да живеете вече в свят, в който отдавна  да са изчезнали тези болести, които ви доведоха като слушатели тук- в това число и ракът.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Днес човечеството е заплашено от нова епидемия- епидемията от рак. Ако отидете при лекар, а лекарят ви каже:”Много съжалявам. Имате рак” , какъв ще бъде вашият първи въпрос? „Докторе, колко още ще живея?”.  Вие няма да започнете да питате :”Докторе, какво мога да направя?” или „Какво може да направите за мен?”. Вие само питате:”Колко?” Какво значи това? Това означава, че сте се примирили с факта, че ракът е равностоен на смъртна присъда.
    Всяка година от рак умират половин милион американци. А в същото време научната основа за естественото обуздаване на рака съществува вече почти от  десетилетие. В 1991 година написах на  също такива страници, че е напълно възможно скоро да се избавим от рака. И че използването на аминокиселината  лизин ,в съчетание с аскорбиновата киселина /витамин С/ ще осигури пробив в лечението на много видове рак , а и на други болести.
    Тези открития бяха публикувани. С тях се запознаха представители на фармацевтичните компании, техните ръководители и сътрудници в изследователските отдели  .Научните сътрудници на такива компании като „Пфицер”, „Мерк Шарп енд Дом”,”Байер”,”БАСФ” знаеха за тези открития и през всичките тези години не предприеха нищо........

    Когато дойдохте тук, на тази лекция, ракът за вас все още означаваше смъртна присъда. Когато вие си отидете, той ще стане за вас само едно заболяване, което може да се предотврати и да се излекува. Ето колко хора умират всекидневно в Америка: около 2 000- от сърдечно-съдови заболявания, около 1500-от рак, около 500-от инсулти. Представяте ли си тези мащаби! В 200-та година разходите за лечението на онкологично болните и икономическите загуби, свързани с онкологичните заболявания надхвърлиха 180 милиарда долара!
    Когато отворите вестници или списанията „Тайм”, или „Нюзуик”,или „USA Today „ , непременно ще откриете  биещата на очи реклама :”Ние сме с вас.Ще дойде ден, когато ракът ще бъде победен”. И подписите: „Пфицер”,  „Мерк”,  „Бристол-Майерс Скиб”,”Авентис”... В изследователските компании на тези  компании работят 55 хиляди учени. 32  души от тях са получили Нобелова награда за изследвания в различни аспекти на онкологичните заболявания. Изразходват се милиони долари-както от частни, така и от  обществени източници- а епидемията от рак в това  време навива обороти. И у вас  възникват въпроси: как да се обясни всичко това? Защо не се постигат необходимите резултати?

    Ето ви една от причините: ракът е милиарден бизнес. Ако вие сте онкологичен пациент и докторът ви каже”Необходимо ви е да преминете през химиотерапевтичен курс”, вие ще попитате :”Докторе, кажете, с какво ще ми помогне химиотерапията?”  Той или тя ще ви отговорят : ”Химиотерапията убива поразените от рак клетки”. А какво няма да ви кажат? Това, че химиотерапията убива и всички останали  клетки. Това е все равно да се стреля с оръжие по човека. Същото се отнася и с лъчетерапията. Рентгеновия лъч не различава  раковите и здравите клетки. Няма такава възможност. Но, да предположим- -повтарям, само да предположим- че всичко това съвсем не е невинно, както ни се струва на пръв поглед. Химиотерапията и лъчетерапията убиват различните  клетки и здравите клетки, без да ги подбират. И ето ,при вас започва опадването на косата. Това е защото са ви унищожени клетките на космените  фоликули. А може да ви започне кръвотечение в  стомашно-чревния тракт или в червата. А това е ,защото  им е разрушена  слезистата  ципа. Могат  да се развият инфекциозни заболявания.  А това, е защото са убити клетките на  на костния мозък, изработващи левкоцити.
   Какви са страничните действия на химиотерапията? Аз вече споменах анемията, кръвотечението, но  другите са значително повече: сърдечни и нифекциозни заболявания, поражение на черния дроб и бъбреците, повръщане, депресия. Към какво водят тези болести? Към увеличаване на  печалбите .Купуват се болкоуспокояващи средства, кортизони- за борба с възпалителните процеси. Купуват се заменители  на кръвта, антибиотици, антидепресанти и т.н.- фармацевтичните пазари на тъй нареченото лечение на страничните ефекти на химиотерапията са значително повече, отколкото е пазара за осигуряване на самата химиотерапия.

    Продажбата на лекарства  срещу страничните ефекти на химиотерапията- това е е огромния бизнес на фармацевтическите компании. Химиотерапията, после-лъчетерапията, после-страничните ефекти. Тези последните пък предизвикват нови онкологични заболявания и други болести, поради което трябва да купувате нови лекарства. Тези нови лекарства пък предизвикват свои странични действия,така че  отново  трябва да купите нови лекарства. Този механизъм прилича на машина за печатане на пари. Днес аз трябва да ви шокирам- и аз ще го направя. Помислете : защо и е на фармацевтичната индустрия побеждаването на онкологичните заболявания, ако само за удължаването им само в САЩ ежегодно се печелят сто и осемдесет милиарда долара? Какъв може да им бъде интереса? Досещате ли се? Аз- да.
    Ето какъв е интересът. Единствената причина, поради която  ракът и до този момент е равнозначен на смъртна присъда, се крие в тези милиарди долари ,които фармацевтичните компании заработват чрез продължението на епидемията на онкологичните заболявания.

  Ако се стремим да победим във войната с рака, на нас ни е необходимо да разберем, що за болест е това. По-нататък аз ще се опитам да  ви обясня това с много прости думи. Как възниква рака? Той се заражда в здрава клетка, която се превръща в клетка, поразена от рак, която от своя страна се превръща в локален /ограничен/тумор, разпространяващ се  след това по цялото тяло и убиващ  своята жертва. Целта на раковото образувание е да убие целия организъм.
 
    Хайде да погледнем здравата клетка, на трите елемента, които ни е необходимо да знаем. Това е ядрото на клетката, което  пази  цялата „програмна” информация, отнасяща се  към функциите на клетките. Например: тази клетка е от щитовидната жлеза и тя произвежда хормони за щитовидната жлеза. Белите кръвни телца /левкоцитите/  произвеждат  антитела. Откъде клетката ще знае какви са и функциите? Информацията за това се пази в „програмното  блокче” или ядрото на клетката.
    Производството на хормони, на антитела и пр. се осъществява в крехките производствени центрове на всяка клетка. Освен това, на всяка клетка и трябва енергия. Всички клетки на тялото, независимо от тяхната функция, се нуждаят от биологична енергия. Енергията е необходима за изпълнение на функциите /предназначението/ на клетките, а като топливо за това  работно изпълнение на клетката постъпват витамините, минералните вещества, аминокиселините и микроелементите. И заради какво здравата клетка се превръща в ракова клетка?  За това съществуват много причини- радиация, замърсена околна среда, и в много случаи, фармацевтичните препарати.
    Но независимо от първопричините на възникването, всички ракови клетки имат две общи особености- независимо в коя част на тялото са се появили. Било то  рак на простата, рак не белите дробове, всеки вид рак- първата им особеност трябва да ви е добре известна. Раковите клетки се размножават; те създават копия, подобни на себе си  клетки. Втората характеристика вие можете да не я знаете, но аз просто ще ви я обясня. Разпространението на раковите клетки се задържа  от съединителна тъкан- колаген; точно той „заключва” раковите клетки. Истинските ракови клетки си изработват свои ферменти /ензими/- като „биологически ножици”,способни да  поглъщат околния колаген; с тяхна помощ раковите клетки се изкачват навън. Ето тук ще видите  как тези малки „хищничета” напускат клетката; това са ферментите им. Как само действат!

    Ето, така започва ракът. Хиляди ферменти, изработвани от раковите клетки, разрушават околната съединителна тъкан. Ето ги колагеновите влакна, ;тези биологични ножици се прикрепват към молекулите на колагена и ги разрушават, и раковите клетки вече могат да преминат през всички процепи, също като експедиционен корпус в джунглата, използващ за разсичане ножовете мачете. Местното /ограниченото / раково образувание е готово да се разпространи по целия организъм. Защо става така? Ние знаем- това е в следствие на образуването на метастазите. Как възникват те? Раковите клетки използват кръвоносната система- много удобен начин за проникване в другите части на организма.

    Но как тази малка ракова клетка попада от тъканта в малкия кръвоносен капиляр, за да проникне после в кръвоносния съд? Тоест, как попада тя вътре в кръвоносната система? Следва да си припомним от какво се състоят кръвоносните съдове. От колаген. И ето ги тези  същите молекули, ферментните молекули, тези „биологични ножици”, които се прикрепват тук и там и виждаме как раковата клетка от черния дроб прониква в кръвоносен съд, който е показан тук в увеличен вид. Кръвоносният съд се намира в черния дроб и клетката прониква отвън  с помощта на ферментите, разрушаващи колагена. Тя попада вътре в кръвоносната система и се движи по нейния поток, докато не попадне в малките капиляри на белия дроб, където се захваща, защото капилярите на белия дроб, осигуряващи кислородния обмен, са много крехки. Какво става по-нататък? Раковата  клетка прониква навътре и ето ти я вече в друг орган! Сега вече можете да разберете защо в белите дробове толкова често се появяват метастази.

    Защо ракът е толкова агресивен? Защо нашият организъм не е изработил защитни механизми против тази болест? Раковите клетки са въвели организма ни в заблуда, използвайки средства, които нашият организъм вече е използвал в здраво състояние, и затова става нещо като „пробив”. Организмът не е предприел  изработката на защитния механизъм, защото му се е сторило, че всичко е нормално. Белите кръвни телца- армията от „защитници” на нашето тяло- имат задача да  атакуват армията от микроорганизми вътре в нас. Да предположим, че сме получили възпаление на белите дробове и в тъканите им са „заседнали” бактерии. Белите кръвни телца, циркулиращи, както се разбира от тяхното име, вътре в кръвоносната система, са длъжни да попаднат от кръвоносната система към външността, при бактериите, „заседнали” в тъканите на белия дроб. Как ще  проникнат  там? С помощта на ферментите, „биологичните ножици”,разрушаващи колагена.
    Самите бели кръвни телца са в състояние да изработят ферментите си само за няколко секунди ,за да изпълнят своята задача. Белите кръвни телца се наричат още и левкоцити.  На рисунката, която показвам, ще видите  как левкоцитите проникват през отвърстие ,което сами са направили в кръвоносния съд. И така, белите кръвни телца са вече зад пределите на кръвоносната система, използвайки колагенопоглъщащи ферменти.
 Сега ние знаем защо и левкемията е толкова разпространена форма на рак. Ако попитате лекаря си, „Защо левкемията е толкова разпространен рак?”, той ще ви отговори :”Не знам, но елате след седмица, ще прочета и ще се опитам да ви обясня..” Звучи тайнствено, а всъщност е много просто. Белите кръвни телца, армията „защитници” на нашия организъм- са способни в нормални условия да произведат „биологичните си ножици”. Но ако белите кръвни телца са станали злокачествени, ако „програмата” на тези клетки вече е „зависима”, „рушаща се”,те започват да изработват  „биологични ножици” безкрайно и безконтролно.,без да се спират,  безкрайно и ето това явление вече се нарича  левкемия.
    Ето още един пример. За да се премести яйцеклетката по време на менструалния цикъл от яйчника в матката, тя трябва да напусне яйчника. Тоест, необходимо и е да се добере от един орган- яйцеклетката-  през фолипиевата тръба до друг орган- матката. Как става това? Сега вие вече го знаете: чрез колагеноразрушаващи ферменти. но разрушението на колагена в тези случаи продължава само няколко секунди,  достатъчни да премине една яйцеклетка от яйчника в матката.

     Не  за пет и не за десет-     само за една яйцеклетка...И ние отново разбираме, защо при жените толкова често възниква рак на органите на репродуктивната система. Защото в нормални условия клетките, отговарящи за процеса на репродукция на човека, са произвели ферменти, разрушаващи колагена..... Вие знаете, медицината е много проста наука; само е необходимо всичко да се разглежда на клетъчно равнище. Клетките на яйчника изработват ферменти, разрушаващи колагена, в нормални условия само месечния менструален цикъл; ако тези клетки станат злокачествени, те започват да изработват тези ферменти в  големи количества и без да спират. ..
    Необходимо е също така да се знае, че съществува механизъм за осигуряване на естественото равновесие в разрушаването на колагена, в нормалните условия. Количеството на разрушаващите колагена ферменти се уравновесява посредством количеството на  неутрализаторите, блокиращи този процес. В случаите, когато протича естествения процес- в хода на левкоцитната атака към бактериите и микроорганизмите или при отделянето на яйцеклетката от яйчника- за съвсем кратък момент този баланс се нарушава. Възникват повече ферменти, разрушаващи колагена, защото споменатите клетки трябва да се доберат до друг орган. После изведнъж равновесието се възстановява.-това е равновесието между ферментите, разрушаващи колагена и техните естествени блокатори. При онкологичните заболявания това равновесие се нарушава, защото ферментите започват да се произвеждат непрекъснато и безконтролно, а естествените блокатори се оказват твърде малко.

    Тук трябва да си спомним аминокиселината лизин. Тя е способна да поправи  нарушеният баланс и да възстанови естественото равновесие. Ето какво съм написал през 1992 година :” Приемането на лизин и неговите синтетични аналози  /особено в съчетание с витамин С/  ще доведе до небивал  прогрес в лечението на много форми на рака”. Ето го моделът на естествените форми на лизина. „Важното е това,че лизинът е аминокиселина.Аминокиселините са „строителните тухлички „ на протеините в нашето тяло. Известни са ни приблизително 25 аминокиселини. Някои от тях не се изработват  от нашия организъм. Това са тъй наречените незаменими аминокиселини. Най-важната сред тях е лизинът. Човешкият организъм  не си изработва тази молекула. А в същото време тя има особено важно значение. Молекулата на лизина блокира  тези Пак-мени /балончета- всеядници / и не им позволяват да се вкопчат към колагеновите влакна, за да ги разрушават. Ето, в това се състои действието на  лизина.
    А защо е толкова важно съединението на лизина с витамин С ? Витамин С  формира колагена. Ние знаем това още от  свидетелствата на моряците, опитващи се преди 500 години  да обиколят земното кълбо и боледуващи от скорбут. Те са умирали от кръвоизливи, защото  техния организъм не е изработвал витамин С, те не са получавали витамин С в своето моряшко хранене и производството на колаген в организма им се е прекратявал. И очевидно всичко това се е отразявало на кръвоносната система- заради механичното натоварване, създавано от кръвното налягане. Сега  знаем защо са умирали тези хора .Но изводът, до който достигнахме се състои в следното:  съчетаването на лизина, блокиращ разрушаването на колагена и витамин С, активизиращ възпроизвеждането на колаген, предизвиква ефект, ,от който всеки лекар, лекуващ онкологични заболявания / и, следователно, и много други /, би  трябвало да бъде във възторг: заздравяване на съединителната тъкан и инкапсулация на туморите
...................................
    И така, какви задачи стоят пред нашите изследователи?  Първата: как да спрат разпространението на раковите клетки с помощта на естествени вещества, такива,като лизин. И втората: как да унищожат раковите клетки или  как да ги ликвидират, не причинявайки вреда на здравите клетки- и отново  чрез естествени вещества.
  Човешкият организъм е много сложен. Затова, когато ни е необходимо да изучим отделни процеси, протичащи в него, си служим с биологически модели. Всички научни модели опростяват  изучаваните процеси. И така, като първа крачка в нашите изследвания, ние използвахме точно такъв опростен модел. ...Това е модел, който използвахме за изучаване на процеса ,в който започва разпространението на раковите клетки и тяхното проникване в извънклетъчния матрикс.
    Eто това са  епруветки с биологически материал; какви особености можахме да видим? Епруветките имат по средата си  разделение, напомнящо мрежичка. Тази мрежичка се състои от съединителна тъкан- същата тъкан, обгръщаща раковите клетки в човешкия организъм ;тя се състои от  колаген, други протеини и други вещества.
     В горната част на тези епруветки вместихме еднакво количество ракови клетки. Раковите клетки вътре се намират  в увиснало състояние, като висулки,напомнящо естественото обкръжение на клетките в нашето тяло.; тоест, в състава на тази среда имахме фактори на растеж, аминокиселини, захар, хранителни вещества- всичко необходимо за клетката и нейния растеж.
      С какво се отличават тези епруветки една от друга ? Само в едно : в епруветката отляво раковите клетки  са поставени в среда, несъдържаща аминокиселината лизин ; в състава на другата епруветка се съдържа този лизин. По такъв начин имаме възможност да определим въздействието върху разпространението на раковите клетки само чрез един хранителен елемент- лизина. Ние също така можахме да видим въздействието на лизина върху способността на раковите клетки  да изработват ферменти, помагащи им да се промъкнат през бариерата на съединителната тъкан и да се преместят в друга част на епруветката. Оставихме тези епруветки за 24 часа, а на следващият ден  отчетохме колко ракови клетки са успели да отделят ферменти, разрушаващи  колагена и успели да се промъкнат през важните бариери на съединителната тъкан- това са нейните мембрани.
 Тук виждате резултата. Ние правихме опитите с клетки от 3 вида рак : рак на млечната жлеза, рак на дебелото черво и рака на кожата. И вие тук сами можете да видите колко  е необходим  и ефективен лизинът, за да се спре разпространението на клетките на меланома.
      Както виждате, бяха спрени девет от всеки десет клетки на меланома. Те не успяха да се промъкнат през мембраните на съединителната тъка. Само че лизинът не се оказа толкова ефективен при другите типове рак- на млечната жлеза и на дебелото черво. Разбрахме, че можем да усилим ефекта на лизин, като увеличим неговото количество- и го увеличихме. При увеличението видяхме, че забавихме разпространението на раковите клетки само с едно хранително вещество, но разбрахме, че само с увеличението на това вещество няма да мине, а ще трябва да намерим комбинация от хранителни вещества, с чиято помощ можем да достигнем същия ефект.
 
    И така, взехме клетки от рака на млечната жлеза- клетки, които бяха показали голяма издържливост към лизина- и добавихме още две хранителни вещества: витамин С и пролин. Спирането на раковото разпространение се засили и вече само 4 от десет клетки успяваха да  се  промъкнат през съединителната тъкан. 
    По-нататък добавихме още едно вещество- ЕКГК /съкращение от сложното име  епигалокатехингалат/. Това е полифенолна фракция, влизаща в състава на зеления чай. И какво да видим? Всички ракови клетки си останаха в едната част на епруветката, загубили способност да отделят ензими, поглъщащи и разрушаващи съединителната тъкан. Разпространението на раковите клетки в млечната жлеза беше спряно.
    После проведохме експеримент, за да видим дали ще реагират така и други видове ракови клетки. Съчетанието от хранителни вещества, аминокиселини, витамин С, полифенолите на зеления чай и други естествени вещества /но не лекарствени препарати!/  спря не само раковите клетки в млечната жлеза, но и раковите клетки на меланома, фибросаркома, рака на черния дроб, рака на простата и рака на дебелото черво.

   Искам да ви обърна внимание на още един аспект, особено важен за хората, които прилагат алтернативните методики на лечение. В алтернативните методи често се използват огромни дози хранителни вещества. Да вземем зеления чай. Известно е, че  зеленият чай  помага за профилактиката на раковите заболявания. Даже Министерството на селското стопанство на САЩ преди два дни направи изявление за това, че зеленият чай спомага за предотвратяването на онкологични и други заболявания.
    И така, изследвахме ефективността на веществата ЕГКГ /фракцията от зеления чай/  в   стопирането на раковите клетки. Резултатите от експеримента се оказаха сполучливи. Ние успяхме напълно да спрем разпространението на раковите клетки, но за да постигнем такъм резултат, на човешкия организъм му се налага да приема дози, равни на сто и четиридесет чашки чай. Да, приемането на такава доза несъмнено означава интоксикация. Но ние вече знаем, че хранителните вещества са в състояние да работят заедно и ние можем да постигнем необходимия ефект, разработвайки оптималното им съчетание.
 
   Опитахме да създадем такава оптимална комбинация от хранителни вещества. Стремихме се да получим най-добрата комбинация, осигуряваща 100 %-но стопиране на разпространението на раковите клетки и то без да се приемат някакви свръхдози.  Когато направихме и другите хранителни вещества- аминокиселини и микроелементи- тогава количеството ЕГКГ, достатъчно за постигане на необходимия ефект на това съчетание, се намали чувствително и показа равностойност на 6 чашки зелен чай. Но важното е, че екстрактът от зелен чай се използваше тъкмо в съчетание с другите хранителни вещества. Така се достига синергичен ефект на хранителните вещества даже и при използването им в малки дози. Такъв подход е по-ефективен  за достигане на необходимия резултат, тоест, за пълното прекратяване на разпространението на раковите клетки в организма.

      Ние успяхме да наместим раковите клетки в истински „затвор  със здрави стени”!

     Каква е нашата втора цел? Да разберем съществуват ли хранителни вещества или техни комбинации, способни да изпълняват избирателно унищожение, тоест да убиват раковите клетки, запазвайки в същото време здравите. Ето нещо, напълно различно от химио- и лъчетерапията. Пробвахме различни хранителни вещества и техни комбинации, например палмитат аскорбинова киселина, яваваща се мастноразтворима форма на витамин С. Успяхме да получим  доказан ефект на намаляване на меланомните ракови клетки , на рака на млечната жлеза, на рака на черния дроб. Достигнахме го с помощта на естествените вещества- .При това нормалните клетки не пострадаха. Останаха си здрави.
     Някой тук попита  дали изследванията са един вид in vitro.Първата част,за която току-що ви разказах, сама по себе си е такъв вид изследване. Но изследването се водеше с нутриенти и вещества, които са вече достъп ни. Не е потребно да чакаме, докато някой разработва такива вещества и технологии  чрез промишлено производство; това са напълно безопасни вещества.
    Немалко хора се възползваха от нашите резултати и заложения в тях профилактичен или лечебен потенциал......

       Имаме свидетелства на различни хора, които се възползваха от резултатите на нашите изследвания. На господин Питс беше поставена диагноза рак на тестиса. Оперираха го. После лекарят му препоръча химиотерапия, на което той отговорил :”Не, ще пробвам други варианти”.

   ...След три месеца лечения по нашата програма един  от двата му туморни маркери  се намали от 169 на 9. При този пациент настъпи намаление на лимфните възли; размера на лимфните възли се намали само за 3 месеца, а това свидетелства, че имунната система не е претоварена.
       Ето още обнадеждаващи резултати. Ракът на  простатната жлеза е много разпространен при мъжете. Виждате, че показателят ПСА /простатния специфичен антиген/-туморният маркер при рака на простатата- се намали при този пациент за три месеца /от  май до август / от 60 на 1. За програма на естествена терапия това е много добър резултат.
      По-напреднали форми на рака- имаме  пациенти, започващи да използват естествените методики тогава, когато ракът вече е дал метастази. Тук виждате например рак на млечната жлеза, който е дал  метастази в костната тъкан. Можете да проследите изменението на показателите на раковите  маркери. Равнището на маркерите за един месец се намали  на 50 %.  Някои смятат, че това е невероятно, но е факт. Така че този подход е ефективен и при лечение на много напреднали форми на рака.
  
     Сега  провеждаме няколко клинични изследвания на различни видове рак. Техните протоколи са одобрени от  Комисията на експертния съвет, която е подчинена на Администрацията по контрола на хранителните продукти и лекарствата и от Националния съвет по здравеопазване. Всяко изследване, осъществявано в болница или в клиника следва да бъде одобрено от  Комисията на експертния съвет, съставена от лекари, учени ,психолози, и други специалисти, следящи протоколите на изследването да са по всички научни, медицински и етически  критерии.
     Протоколите на нашите изследвания в областта на онкологията са одобрени. Ако познавате лекари, заинтересовани от провеждането на изследвания заедно с нас, моля, дайте ни знак, ние можем да им предоставим протоколи и да започнем сътрудничество.
       Аз ви разказах всичко това, просто за да ви докажа: имаме отчетени успешни резултати от лечението на различни видове рак на клетъчно равнище. В случаите на рак на хранопровода имаме пълно излекуване; същото е с рака на яйчниците, рака на дебелото черво и на много други видове рак. Откъде имаме такива резултати? Не, това не са чудеса. Нашият подход сработва, защото оказваме въздействие на механизма, с чиято помощ се разпространяват раковите клетки на всички видове рак. Навярно ще попитате: а безопасни ли са приеманите нутриенти  /жизненоважни вещества/ ?
      Изследвахме тази същите хранителни вещества в дози, които петкратно превишават  препоръчаните от нас. Търсехме признаци на отрицателно въздействие  на  нутриентите върху черния дроб, сърцето, бъбреците... Както виждате, не намерихме никакви признаци за поражения, има само подобрения, изразени чрез подобряване на равнището на маркерите, което не е за чудене, нали хранителните вещества  помагат на клетките и тъканите на човешкото тяло. 
     Искам да направя обобщение. Защо методът на клетъчната терапия е толкова ефективен? Преди всичко, защото оказваме въздействие на критически важен процес в напредването на рака- образуването на метастазите. 90 % от смъртния изход се дължи  на развитието на метастазите, а не на първичния тумор. По-нататък, оказваме  въздействие на механизмите, общи за всички типове рак. Използваме многостранен подход. Не оказваме въздействие само на един процес в организма. Хранителните вещества едновременно участват  в различни биохимични процеси. Затова атакуваме  различни ракови клетки с различни  биохимични процеси в организма. Така разчитаме да постигнем  възможно най-добрите резултати и успяваме да го постигнем. Важното е, че използваме такива вещества, които поддържат много положителни функции в организма. Те.....укрепват здравето, активизират имунната система...

     Бих искал да представя  групата на нашите изследователи. В нея са включени лекари, доктори по философия, специалисти в областта на храненето. Те си сътрудничат с нас и в скоро време ще представим данни от новите ни изследвания.
     Вие, разбира се, съобразявате, че данните от моята лекция не се постигат леко. Тези дванайсет години, в които водехме нашата борба с известни влиятелни групи, бяха години на ожесточено противопоставяне. Жертвите са неизбежни, затова ми е така приятно да имам до себе си такъв верен приятел и съратник  по борба като доктор Недзвецка.Тя започна своята научна кариера в САЩ недалеко оттук- в Рокфелеровския университет-работейки заедно с Нобеловия лауреат професор Еделман. После работи в друг край на САЩ- пак при Нобелов лауреат, при Лайнус Полинг.
     Това, което ви говоря не е някаква вяра, то е реалност. Понякога хората ме питат:”Доктор Рат, как така можете открито да говорите? Защо не ви лишават от трибуна като много други представители на алтернативната медицина?”     

 

     Отговорът е прост : много е трудно да се бориш с истината. Как мислите, къде щях да бъда сега, ако това, което ви говоря, не беше истина ? Разбира се, не тук. Нашите противници отдавна щяха да ни запушат устите............................


      На 8 март,2000 година ние  поместихме във вестник „USA Tuday „ обява с размер на цяла вестникарска страница :”Пробив в  изследването на рака” Нашето изследване доказва,че витамин С, лизин, пролин и особено екстракта от зелен чай може да  стопира раковите клетки. Вестникът не желаеше да публикува нашата обява. В юридическия отдел на вестника ни казаха:” А защо  трябва да публикуваме такава обява.Над тази загадка си трошат главите 55 хиляди изследователи.” Това, че все пак я публикуваха, все пак свидетелства : ние успяхме да докажем това, за което настояваме....А малко по-късно седмичникът „Сан Франциско кроникъл” нарече нашето откритие свещена чаша на Граала в медицината....

    Знаете, че когато влакът набира скорост, винаги се появяват бързащи да се хванат в последен момент за последното стъпало.Те разбират: възможно е да настъпи ден, в който да кажат на всеослушание :”Ние участвахме в това дело още от самото начало”. През май изяви желание да си сътрудничи с нас Националния институт по здравеопазване на САЩ. През юни Кралския Лекарски колеж  на Великобритания заяви, че на Великобритания са и потребни образователни програми по медицина на храненето. През юли Световната здравна организация, най-голямата медицинска организация в света, ни в клин, ни в ръкав започна световна кампания по борба с рака. През август война на рака обяви президентът на Франция..През септември Европейския съюз започна програма за борба с рака с бюджет 400 милиона долара, а Министерството на селското стопанство на САЩ заяви :” „Възможно е  да изменим своите препоръки. За профилактика с онкологичните заболявания американците трябва да пият зелен чай....
     Възможно е да знаете за тези събития, но е възможно и да не знаете кой  предизвика в действие целия този механизъм. Сега знаете. Събитията, които се случват благодарение на нашите изследвания, ни дават увереност, че процесът напред не може да бъде спрян. Той отиде твърде далеко напред....



       
Уточнение: Забележителната лекция на д-р  Матеус Рат  
                        съдържа още няколко моменти- откритията им за лечение
                        на сърдечно-съдовите заболявания, проблемите на човечеството,
                         зловещата роля на онези кръгове на влияние, кои
                        печелят своите милиарди  с цената на  потъпкване на истинските
                         научни открития. Но за този сайт и за хората, които се 
                        борят с рака, тъкмо горните редове означават огромна надежда....

 Продължение на темата ...

Лизивит „С” - уникален продукт, който няма аналог в света. Заради изключителните му качества  както в профилактиката и поддържането на сърдечно-съдовата система,така и като профилактика и помощно средство при стабилизиране на онкопациентите, продуктът е защитен с три патента на САЩ- № 5278189,5230996,5650418.  Разработен съвместно от д-р Лайнус Полинг и д-р Матиас Рат.Научете повече повече за Лизивит „С”.

 




Тагове:   рак,   зелен,   чай,   лизин,


Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. niki99 - Всъщност твоят коментар може би се е ...
10.05.2013 09:26
Всъщност твоят коментар може би се е очаквало да е забавен, но той си е доволно посредствен без да му се добавя каквото и да е. Има прогрес обаче запомнила две имена, макар и частично. Успех!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: niki99
Категория: Хоби
Прочетен: 19946
Постинги: 6
Коментари: 2
Гласове: 7
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930